Treasure Music  -  Rólunk
hungarian site english site
hírek és blogbejegyzések

Rólunk:

Rólunk | Weblaptérkép |  Betűméret: A  A

Cégünk profilja:

- hangfelvételek készítése (digitális felvételek)
- zeneszerzés
- hangszerelések készítése
- zenei alapok készítése, backing tracks (midi és audió)
- zenei demofelvételek készítése
- zenei anyagok digitális keverése
- reklám és rövidfilmek zenei aláfestésének elkészítése
- szinkronmunkák
- hanganyagok szerkesztése, utómunkák (editálás, keverés, újrakeverés)
- egyéb információ technológiai szolgáltatás

A cég neve:
Treasure Music Kft.

A cég angol neve:
Treasure Music Inc.

Alapítás éve:
2009

Tevékenységek:
9003 Alkotóművészet
5920 Hangfelvétel készítése, kiadása
9001 Előadóművészet
9002 Előadóművészetet kiegészítő tevékenység
6209 Egyéb Információ Technológiai Szolgáltatás

Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-922480

Bankszámlaszám: 17000019-12420285

Adószám:
14841336-2-43

A (Treasure) név eredetének alapjai 1963-ra vezethetőek vissza. Ebben az évben egy merülési próba során érte katasztrófa az amerikai haditengerészet új tengeralattjáró hajóosztályának, /SSN-593/ USS Thresher nevű egységét, amely teljes legénységével együtt merült a hullámsírba.

A baleset híre az akkor még a vasfüggöny mögött lévő Magyarországra is eljutott, melynek hatására néhány fiatal - az elhunyt tengerészek iránti tiszteletből (és mert minden tiltva volt ami nyugatról származott :) - éppen alakuló beat zenekaruknak ezt a nevet adta.

Évekkel később, a zenekar egyik egykori tagjának ekkor általános iskolás fia, édesapjától hallott először a tragédiáról. Apukája azonban "Strangers" névre emlékezett. Némi utánajárást követően kiderült, hogy valójában a "Thresher" névről van szó ami viszont - lévén akkoriban még az orosz volt a kötelező nyelv, - "Treasure"-ként került elő. Később néhány - a katasztrófáról szóló - írásos dokumentumból derült ki, hogy a tengeralattjáró neve valójában "Thresher" volt.

Az alapító május 26-án született Budapesten. 6 évesen alapította első "zenekarát". Ezt követően - állami zeneképzés keretein belül - klasszikus gitározni tanult, miközben autodidakta módon zongorázni kezdett, zenéket szerzett és dalszövegeket írt (bár szerinte mindez így elég nagyképűen hangzik :).

1997 körül ült először dobszerelés mögé, majd a The Shades zenekar megalakulásától annak 2012-es márciusi feloszlásáig oszlopos tagja a zenekarnak. "Felvételtechnikákkal és stúdiózással" egészen kiskorától foglalkozik. Első "felvételeit" és overdubjait (amiről akkoriban még azt sem tudta mi fán terem :) még szalagos magnók külső mikrofonjaival "követte el" miközben egy elemes bringalámpa tartotta a "felvételi helyiségen" kívül a családtagokat.

A Treasure Music-ot a zenélés öröméért hozta létre, azzal a céllal, hogy megpróbáljon legalább egy keveset visszahozni mindazokból a zenei értékekből, érzésekből és kincsekből, amelyek korunk zenéjéből számára már nagyon régóta hiányoznak.

Stúdió munka
Amikor Zoli dobol
Pihenő
Kritikus fül
Dobok feljátszása
Wokstation work
Stúdió munka

Stúdió Munka

Zoli mobilstúdiózik a The Shades-zel. A zenekar számos felvételt (pl: demo) készített közreműködésével.

Sat AUG 22, 19:13 PM © Treasure Music

Amikor Zoli dobol

Amikor Zoli dobol

Nem titok, hogy Zoli dobol. A zenekar persze örül ennek, hiszen így spórolhatnak a stúdióköltségeken. Legalább ennyi örömük van, ha már Zoli dobolását kell hallgatniuk.:)

Sat AUG 22, 19:26 PM © Treasure Music

Pihenő

Pihenő

Néha azért meg kell állni "lazítani" egy kicsit. Persze semmit sem szabad túlzásba vinni! :)

Sat AUG 22, 19:35 PM © Treasure Music

Kritikus fül

Kritikus fül

Az a baj, hogy tényleg nagyon kritikus a "kölyök". Ő a banda füle...persze azért még van hová fejlődnie...ha utol szeretné érni Dumbo-t. ;)

Sat AUG 22, 19:42 PM © Treasure Music

Dobok feljátszása

A Dobok Feljátszása

Zoli a The Shades-zel stúdiózik. A dobok minél tökéletesebb hangzása érdekében a felvételeket a Phoenix Stúdió "B" feljátszó helyiségében készítettük el, olyan felszerelések segítségével melyeket a '60-as évek óta használnak hangrögzítésre. A '60-as évek hangzását így lehet a legjobban megközelíteni.

Thu OCT 22, 18:26 PM © Treasure Music

Workstation work

Workstation work

Mobilstúdiózás keretein belül ismét demofelvételek készülnek a The Shades-zel. Munkaállomás (workstation) - a képen - ugyan még nem volt a '60-as években, de Zoli szívesen készít hangszereléseket a segítségével, így a fejében megszólaló dalok szerkezetéről és megközelítőleg a hangzásáról is kialakulhat egy kép a zenekarban.

Thu OCT 22, 18:40 PM © Treasure Music

USS Thresher (SSN-593)

Thresher

Fotó:
az amerikai Haditengerészet Történeti Központ gyűjteményéből.
/Naval Historical Center/
USNHC # NH 97551

Engedélyszám:
PD-USGOV-MILITARY-NAVY; PD-USN.


Memorial honlap:
www.ussthresher.com